
2.06. w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie odbył się konkurs kulinarny, w którym uczestnicy walczą o tytuł Master Chefa Powiatu Bytowskiego. Wystartowały drużyny z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Bytowie, Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie, Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy, zaprzyjaźnionej szkoły w Sassnitz w Niemczech oraz gospodarzy, czyli ZSEU.
W tym roku tematem przewodnik był pstrąg. Jurorom najbardziej zasmakował ten przygotowany przez Oliwię Wójcik, Maję Depka Prądzyńską i Wojciecha Kanarka z ZSEU w Bytowie. Zaproponowali filet z pstrąga z dodatkiem szpinaku i pistacji na zielonym puree z groszku i sosie pomidorowo-musztardowym.
Wszystkie przygotowane dania wraz z opisem znajdziecie w galerii.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!