Reklama

Zupa krem z dyni z imbirem

07/11/2013 13:16
Wśród wielu ciekawych dań jakie zaprezentowano na święcie dyni w Tuchomiu, nie zabrakło również wyśmienitej zupy krem z dyni. Dla naszych Czytelników podajemy przepis na tę zdrową i wyjątkową zupę.

SKŁADNIKI:

1 kg dyni

1 cebula

3-4 ząbki czosnku

sok z pół cytryny

łyżeczka tartego lub suszonego imbiru

2-3 drobiowe kostki rosołowe

sól, pieprz, koperek

śmietana

2 łyżki oliwy lub masła

Cebulę  kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto, dodajemy posiekany czosnek. Wsypujemy do garnka i dokładamy pociętą w kostkę oczyszczoną dynię. Całość zalewamy wodą i gotujemy, aż dynia będzie miękka. Dokładamy kostki rosołowe i gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Następnie dodajemy imbir, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy blenderem, doprawiamy śmietaną i koperkiem.

Zupa krem z dyni z imbirem i czosnkiem to bogactwo naturalnych witam. Jest doskonała na pokrzepienie zwłaszcza teraz w sezonie jesiennym.

Smacznego!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo kurierbytowski.com.pl




Reklama
Wróć do