
Lina oczyścić i wyciąć filety. Przyprawić solą, pieprzem, skropić sokiem
z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki.
Kapustę drobno poszatkować i delikatnie ugotować w niewielkiej ilości wody
z dodatkiem soku z cytryny. Dodać żurawinę i śliwki, dusić na małym ogniu. Obraną cebulę drobniutko pokroić, usmażyć na maśle i zalać winem. Jeszcze przez chwilę dusić i całość dodać do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem.
Lina usmażyć na maśle. Rybę wyłożyć na delikatnie gotującą się kapustę
i przykryć. Pozostawić na 5 min., aby lin nabrał winnego smaku. Podawać na gorąco. Smacznego.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie