
Największa sala Centrum Międzynarodowych Spotkań w Tuchomiu pękała w szwach. Smakosze mieli okazję skosztować 16 konkursowych potraw, które walczyły o miano tej najlepszej.
6.10. na tegorocznym „Święcie dyni” twardy orzech do zgryzienia miało 4-osobowe jury w składzie: Bogumiła Ringwelska, Wioleta Lewi Kiedrowska, Monika Kempa oraz Bogumiła Paszylk. Oceniały przede wszystkim smak oraz prezentację dań. Decyzją jury najsmaczniejszą okazała się „Osłona z dyni” autorstwa Krystyny Wantoch Rekowskiej. II miejsce zajęła Magdalena Lew Kiedrowska z deserową tartą dyniową na orzechowym spodzie. Sakiewki z nutką dyni zajęły III miejsce, a Halina Chamier Gliszczyńska otrzymała za nie, jak i reszta pań na podium, sprzęt kuchenny. W oczekiwaniu na werdykt czas umilił występ zespołu „Sami Swoi”. Każdy, kto przyszedł tego dnia do CMS-u, mógł spróbować dyniowych specjałów. Dodatkowo pracujące tam kucharki przygotowały pyszną, rozgrzewającą dyniową zupę.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!