Reklama

Piernik przekładany marmoladą

11/12/2013 13:02
Z okazji zbliżających się Świat Bożego Narodzenia prezentujemy przepis naszej Czytelniczki na piernik przekładany powidłami.

SKŁADNIKI:

1 szklanka miód lejący
0,5 szt cytryny
40 g przyprawy do piernika
1 łyżeczka sody oczyszczonej
8 g proszku do pieczenia
0,5 szklanki śmietany 18%
4 szt jajka
8 dag masła
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
marmolada najlepiej wieloowocowa

WYKONANIE:

Cukier z miodem gotować przez 3 minuty a następnie ostudzić. Do letniego dodać masło i jajka, cały czas ucierając. proszek do pieczenia wymieszać ze śmietaną i jak urośnie połączyć z reszta produktów. Następnie dodać do tego wciąż ucierając przesianą mąkę, przyprawę do piernika, otartą skórkę z pół cytryny. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Po ostudzeniu przekroić i przełożyć marmoladą.

Smacznego.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo kurierbytowski.com.pl




Reklama
Wróć do