Reklama

Okrasa z gęsi

15/11/2013 10:24

Gęsią okrasę przygotowywało się na Kaszubach jesienią, gdy bito gęsi. Używano jej do doprawiania zup i sosów, ale też do smarowania kanapek.


Składniki:
Mięso z piersi gęsich ze skórką, sól, pieprz, majeranek lub cząber.


Wykonanie:
Mięso mielimy najlepiej na średnich oczkach maszynki. Następnie masę przyprawiamy znaczną ilością majeranku i pozostałych przypraw do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przechowywujemy w chłodnym miejscu.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo kurierbytowski.com.pl




Reklama
Wróć do