
Na Festiwalu Smaków Regionalnych w Trzebiatkowej (gm. Tuchomie) 2.07. na stole królowały dary lasu. Miejscowe koło gospodyń wiejskich w ten sposób nawiązało nie tylko do obfitości tego, co możemy zebrać w naszych stronach, ale też do konkursu „Natura od kuchni”, który dla kół gospodyń ogłosiły Lasy Państwowe. Zgłoszono 13 potraw (5 słodkich, 8 wytrawnych). Uczestnicy zadbali też o formę podania. Wszak je się również wzrokiem. Przygotowane specjały oceniało jury: Halina Broc (KGW Trzebiatkowa), Sylwia Allenbach (współorganizatorka zjazdu rodzin Prądzińskich i Prondzinskich) oraz Diana Krywiak.
Więcej informacji wraz z listą nagrodzonych w dzisiejszym wydaniu „Kuriera Bytowskiego”.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!