Reklama

Gotowali jak MasterChef

06/05/2017 14:38

Panna cotta z karmelizowanymi płatkami, kotlety serowe z sosem żurawinowym i zupa pomidorowa. Przyrządzenie tych pyszności uczyła w Czarnej Dąbrówce Ludwika Dąbrowska.


Dla beneficjentów pomocy żywnościowej w gm. Czarna Dąbrówka przygotowano w ubiegłym tygodniu warsztaty. 26.04. ok. 20 pań spotkało się z Sylwią Laskowską. Dietetyk opowiedziała nie tylko o właściwościach niektórych produktów, ale i o sposobach niemarnowania jedzenia. Dwa dni później kobiety wzięły udział w warsztatach kulinarnych, które przygotował dla nich Bank Żywności w Słupsku. Poprowadziła je Ludwika Dąbrowska, finalistka ostatniej edycji MasterChefa. Zamiast od razu wziąć się do pracy, uczestnicy wypytywali o telewizję, program i jej podróże kulinarne. Dopiero potem zakasano rękawy i wzięto się do gotowania. - Nie chcemy dawać im tylko produktów, a pokazać, co mogą z nich wyczarować. Na ostatnich zajęciach przyrządziliśmy kotlety serowe z sosem żurawinowym i zupę pomidorową. Nauczyliśmy się też robić panna cottę. Panie zadawały dużo pytań. Ludwika w trakcie naszego gotowania pokazała też wiele sztuczek kulinarnych - mówi Izabela Lejk, współrealizująca program POPŻ w gm. Czarna Dąbrówka.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama

Wideo kurierbytowski.com.pl




Reklama
Wróć do