Reklama

Ziemniaki pieczone z ziołami

15/05/2014 13:34
Ziemniaki to chyba jedne z najbardziej popularnych warzyw w kuch. Naszym Czytelnikom proponujemy podanie ich w nieco innej, ale bardzo smacznej formie.

Składniki:

ziemniaki, oliwa, sól, zioła prowansalskie, majeranek, papryka, pieprz.

Sposób wykonania:

1.Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w cząstki wzdłuż ziemniaka. Włożyć do osolonej, gotującej się wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 4-5 minut. Odcedzić. Wyłożyć do naczynia, w którym będą zapiekane.

2. W naczyniu przygotować bejcę: oliwę, sól, zioła, majeranek, paprykę, pieprz. Dokładnie wymieszać i polać tym ziemniaki.

3. Piekarnik nagrzać do temp. 170 stopni i piec ziemniaki przez ok. 45 minut.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo kurierbytowski.com.pl




Reklama
Wróć do