
No właśnie! Co do czego pasuje? Nie martwmy się jednak odpowiedzią na takie pytania. Bartosz Tokaj doradzi, zaprezentuje. Ten znawca win odwiedzi w przyszłym tygodniu Bytów.
Zajrzy do restauracji „Jaś Kowalski”, gdzie będzie wyjaśniał, jak zestawiać potrawy z odpowiednimi trunkami. Wszystko odbędzie się podczas specjalnego wieczoru 30.04., który rozpocznie się o godz. 19.00. (jakie potrawy i z czym). Bartosz Tokaj wspomni nie tylko o takich wykwintnych potrawach. - Ten znawca win opowie też, z czym najlepiej komponuje się np. tatar, a z czym nasz polski schabowy - mówi Jarosław Rahn z „Jasia”, nie zdradzając szczegółów. Wstęp połączony z degustacją 90 zł/os.
Podczas prezentacji będzie można skosztować również niemieckiego rieslinga. To nie przypadek. W maju bowiem, w dniach 6-22.05., właśnie ten rodzaj win w ramach akcji wspieranej przez ambasadę Niemiec będzie w „Jasiu” promowany.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!