
Regionalne smaki i produkty oraz umiejscowienie w tradycji - to najważniejsze cechy, jakie powinna mieć potrawa zgłoszona do konkursu kulinarnego organizowanego podczas VIII Jarmarku Pomorskiego.
Co roku w konkursie „Kuchnia Dorzecza Słupi” wśród laureatów nie brakowało mieszkańców Ziemi Bytowskiej. Jury wysoko oceniało smak przygotowanych przez nich potraw lub nalewek, ich wygląd, nazwę, oryginalność i związek z lokalnymi tradycjami Dorzecza Słupi. Jak zwykle mogą w nim wziąć udział osoby mieszkające w gminach, które swoim działaniem obejmuje Fundacja Partnerstwo Dorzecze Słupi, czyli m.in. Borzytuchom, Bytów, Czarna Dąbrówka, Kołczygłowy, Parchowo, Studzienice, Tuchomie. - Zapraszamy do spróbowania swoich sił i w tym roku. Jurorami będą kucharze i nauczyciele ze słupskiej szkoły gastronomicznej. Na zwycięzców czekają sprzęty RTV i AGD, komputerowy lub turystyczny - mówi prezes fundacji, Lilianna Grosz. Impreza odbędzie się na bytowskim zamku 9.08., natomiast zgłoszenia można przysyłać do 28.07. na adres Bytowskie Centrum Kultury ul. Zamkowa 2, 77-100 Bytów lub e-mail: [email protected], [email protected]. Szczegółowy regulamin i formularz zgłoszeniowy można znaleźć na stronie www.pds.org.pl.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie