Reklama

Ugotuj i daj do oceny

21/07/2014 10:39

Regionalne smaki i produkty oraz umiejscowienie w tradycji - to najważniejsze cechy, jakie powinna mieć potrawa zgłoszona do konkursu kulinarnego organizowanego podczas VIII Jarmarku Pomorskiego.


Co roku w konkursie „Kuchnia Dorzecza Słupi” wśród laureatów nie brakowało mieszkańców Ziemi Bytowskiej. Jury wysoko oceniało smak przygotowanych przez nich potraw lub nalewek, ich wygląd, nazwę, oryginalność i związek z lokalnymi tradycjami Dorzecza Słupi. Jak zwykle mogą w nim wziąć udział osoby mieszkające w gminach, które swoim działaniem obejmuje Fundacja Partnerstwo Dorzecze Słupi, czyli m.in. Borzytuchom, Bytów, Czarna Dąbrówka, Kołczygłowy, Parchowo, Studzienice, Tuchomie. - Zapraszamy do spróbowania swoich sił i w tym roku. Jurorami będą kucharze i nauczyciele ze słupskiej szkoły gastronomicznej. Na zwycięzców czekają sprzęty RTV i AGD, komputerowy lub turystyczny - mówi prezes fundacji, Lilianna Grosz. Impreza odbędzie się na bytowskim zamku 9.08., natomiast zgłoszenia można przysyłać do 28.07. na adres Bytowskie Centrum Kultury ul. Zamkowa 2, 77-100 Bytów lub e-mail: [email protected], [email protected]. Szczegółowy regulamin i formularz zgłoszeniowy można znaleźć na stronie www.pds.org.pl.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo kurierbytowski.com.pl




Reklama
Wróć do