Reklama

Sposób na szczupaka

06/06/2014 12:30
Co zrobić gdy szczupak jest duży i ościsty? Piotr Cebulla z Gołczewa (gm. Parchowo), rybak z dziada pradziada zdradził nam swój sposób.

- Moim ulubionym daniem z ryb jest m.in. 5-kilogramowy szczupak. Mam sposób na to by jego mięso stało się soczyste i smaczne - mówi P. Cebulla. Po wyfiletowaniu grube płaty należy pociąć na kawałki podobne do schabowego. Potem zamoczyć je w zalewie z minimum 4 jajek, soli i pieprzu i wstawić w zimne miejsce. Po kilku godzinach kawałki ryby należy panierować w mące kukurydzianej lub obsypać drobno potłuczonymi płatkami kukurydzianymi i smażyć na gorącym oleju. Tak przyrządzone mięso szczupaka jest wyjątkowo smaczne i soczyste.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo kurierbytowski.com.pl




Reklama
Wróć do