
Nie tylko bigos i gołąbki gościły na stole z okazji święta kapusty w Modrzejewie. Gospodynie zadbały o urozmaicenie potraw z tego warzywa.
W sali wiejskiej w Modrzejewie 17.10. mieszkańcy wsi bawili się na święcie kapusty. Z tej okazji przygotowano łazanki, kapustę szmurowaną, surówki, pierogi, gołąbki, kapuśniak i kwaśnicę. Przy stole rozmawiano też o zaletach soku z kiszonej kapusty, a Krystyna Chwojnicka przygotowała wykład o właściwościach tego warzywa. Spotkanie zorganizował Gminny Ośrodek Kultury w Tuchomiu.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie