Reklama

Gm. Tuchomie. Kapusta na wiele sposobów

24/10/2013 09:21

Nie tylko bigos i gołąbki gościły na stole z okazji święta kapusty w Modrzejewie. Gospodynie zadbały o urozmaicenie potraw z tego warzywa.


W sali wiejskiej w Modrzejewie 17.10. mieszkańcy wsi bawili się na święcie kapusty. Z tej okazji przygotowano łazanki, kapustę szmurowaną, surówki, pierogi, gołąbki, kapuśniak i kwaśnicę. Przy stole rozmawiano też o zaletach soku z kiszonej kapusty, a Krystyna Chwojnicka przygotowała wykład o właściwościach tego warzywa. Spotkanie zorganizował Gminny Ośrodek Kultury w Tuchomiu.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo kurierbytowski.com.pl




Reklama
Wróć do