Znana restauratorka Magda Gessler kilka dni temu wydała najnowszy przewodnik „151 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce”. Znalazł się w nim bytowski „Młyn”.
- Zostaliśmy zaproszeni na uroczystą prezentację nowej książki. Gala odbyła się 3.08. na warszawskiej starówce. Gessler zaprosiła gości, którzy zostali opisani w przewodniku, swoich znajomych, aktorów. Niektórych poprosiła, aby przygotowali stoiska ze swoimi daniami. My również znaleźliśmy się wśród nich. Przyrządziliśmy śledzia na babeczce w trzech smakach, pstrąga w occie oraz pieczeń z jelenia, która cieszyła się największą popularnością - mówi właścicielka „Młyna”, Wioletta Maszkowska. Podczas uroczystości odbyło się również wręczenie tzw. „poziomek”. To wyznaczniki jakości, które znana restauratorka przyznaje najbardziej zasłużonym. Co prawda bytowski lokal jej nie otrzymał, jednak został opisany w przewodniku.
- To dla nas ogromne wyróżnienie, że mogliśmy reprezentować Bytów przed całą Polską - mówi Mariusz Maszkowski. Dziękujemy pani Magdzie, naszym gościom i pracownikom, bez których nie udałoby się osiągnąć takiego sukcesu - podkreśla właściciel, dodając: - Pani Magda powiedziała nam, że musimy jeszcze bardziej się postarać. Będzie przyjeżdżać i kontrolować czy trzymamy poziom. Być może w następnym wydaniu otrzymamy odznaczenie.
„Prowadzące to miejsce fantastyczne małżeństwo walczyło o „Młyn” przez lata. Cieszę się, że im się udało” - pisze w swoim przewodniku Magda Gessler. Książkę można kupić w salonach „Empik” w cenie 35 zł.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!