Większa, nowocześniejsza, bogatsza

Firmy, Większa nowocześniejsza bogatsza - zdjęcie, fotografia
KurierBytowski.pl 24/06/2014 08:34

Specjalne pomieszczenie do wstępnej obróbki ryb, warzyw, przestrzenne chłodnie i mrożarnie, a także zatrudnione dodatkowo cztery osoby. To tylko część zmian związanych z rozbudową bytowskiej restauracji „Jaś Kowalski”. Lokal jest jednym z kilkunastu na Ziemi Bytowskiej, który skorzystał ze wsparcia Lokalnej Grupy Rybackiej.


- Skorzystaliśmy z dwóch projektów. Jednego związanego z możliwością zakupu dodatkowego wyposażenia, a drugiego dotyczącego rozbudowy restauracji - mówi szef „Jasia Kowalskiego”, Jarosław Rahn. Pierwsza część inwestycji zakończyła się w ub.r., druga kilka tygodni temu. Dzięki wsparciu blasku nadano starej części lokalu, do której dobudowano nowe ponad 100-metrowe zaplecze kuchenne oraz 140-metrową salę bankietowo-koncertową. - Zaplecze zostało wykonane praktycznie od nowa. Dzięki temu mogliśmy pozwolić sobie na przygotowanie specjalnych pomieszczeń do wstępnej obróbki ryb czy warzyw. Dodatkowo pojawiły się też przestrzenne chłodnie, a także schładzarko-zamrażarka, która sprawia, że produkty nie tracą swoich właściwości. Myślę, że udało nam się osiągnąć standardy na miarę światowych - mówi J. Rahn. W ramach inwestycji od strony ul. Zielonej pojawił się również ogródek piwny. - Myślę, że w sezonie letnim to osłonięte, zaciszne miejsce przypadnie do gustu naszym klientom - dodaje właściciel „Jasia Kowalskiego”. Dzięki rozbudowie restauracja swoim klientom może zaoferować poszerzony asortyment. Oprócz tradycyjnego menu przygotowuje również karty tygodniowe. Te swoimi daniami nawiązują do kuchni świata, bądź regionalnej z różnych części Polski. - Dania te są w specjalnych cenach. Zupa dnia kosztuje 4,90 zł, danie główne 14,90 zł. Teraz myślimy również o przygotowaniu oferty sezonowej. Chcielibyśmy wykorzystać w niej to, co w naszych stronach jest najpopularniejsze: owoce, warzywa, ryby i grzyby - mówi restaurator. Powiększenie lokalu związane jest również z zatrudnieniem dodatkowych 4 osób.


Z rozbudowy bytowskiej restauracji skorzystają również uczniowie „ekonoma”. Szkoła nawiązała już z lokalem współpracę, dzięki której raz w miesiącu uczniowie odwiedzą go w ramach warsztatów ze zdrowej żywności. - Chcemy, żeby młodzież mogła zobaczyć, jak wygląda praca w takim miejscu, a także obejrzeć nasze urządzenia i poznać zasady ich działania - mówi J. Rahn. W „Jasiu Kowalskim” skosztować będzie można również zwycięskich dań ze szkolnego konkursu Master Chefa Ekonoma.


[gallery link="file" ids="11437,11438,11439,11440,11441,11442,11443,11444,11445,11446,11447,11448"]
Reklama

Większa, nowocześniejsza, bogatsza komentarze opinie

Dodajesz jako: |


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez kurierbytowski.com.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

„Kurier” s.c. z siedzibą w Bytów 77-100, Zielona 5

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"