Najpierw restauracja, a potem hotel

zbiorcze stare, Najpierw restauracja potem hotel - zdjęcie, fotografia
KurierBytowski.pl 09/10/2017 09:05

Nowy dzierżawca przejmuje skrzydło gastronomiczno-hotelowe bytowskiego zamku. - Zacznę od remontu restauracji. Chciałbym się z nim uporać do stycznia - mówi Ireneusz Sadowski.


- Trzeba m.in. wymienić podłogi, bar, oświetlenie, wyposażenie, toalety - wylicza zaplanowane w restauracji prace nowy dzierżawca. Jak mówi, chce, by w lokalu serwowano kuchnię tradycyjną, ale z nowinkami. Dużo więcej pieniędzy i czasu pochłonie modernizacja 30 hotelowych pokoi, korytarzy, recepcji. - Tam pracę rozpoczną się po zakończeniu robót w restauracji. Chcę, by odbywały się sukcesywnie, piętro po piętrze, pokój po pokoju. Jednak tak, by nie przeszkadzać hotelowym gościom. Myślę o pewnych zmianach, np. powstaniu niewielkiego hotelowego spa - mówi I. Sadowski, dodając: - Sporo podróżuję po Polsce i zagranicy, korzystając z hoteli. Wiem więc, czego zazwyczaj oczekują ich goście i na to właśnie zamierzam położyć nacisk. To głównie wygodne łóżko i porządny, czysty prysznic.


W umowie dzierżawnej przedsiębiorca zobowiązał się do zainwestowania w sumie 700 tys. zł. Jednak on sam wyliczył, że by doprowadzić obiekt do pożądanego standardu, tj. 3 gwiazdek, będzie musiał w sumie włożyć ok. 1,5 mln zł. Nie wyklucza, że tyle właśnie włoży.

Reklama

 Reklama

25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez kurierbytowski.com.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

„Kurier” s.c. z siedzibą w Bytów 77-100, Zielona 5

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"