Bytów. W ekspresowym tempie

Na bieżąco, Bytów ekspresowym tempie - zdjęcie, fotografia
KurierBytowski.pl 27/01/2014 16:27

Zanosi się na to, że Kaszubski Inkubator Przedsiębiorczości w Bytowie powstanie sporo przed czasem.

Przebudowa budynku byłej Szkoły Podstawowej nr 2 ruszyła w czerwcu. Prace rozbiórkowe i wzmacniające konstrukcję zakończyły się w sierpniu. Elewację odświeżono w listopadzie. Aktualnie trwają wykończenia wewnątrz budynku. - Kładziemy płytki, montujemy podwieszane stropy - mówi kierownik budowy prowadzonej przez kościerski Ecozet, Jacek Gliński. Wykańczana jest również dobudówka, w której znajdzie się winda. Samo urządzenie trafi tu jednak dopiero za kilka tygodni. - Prace idą dobrze. Owszem, tak jak za każdym razem gdy przebudowuje się stare obiekty, tak i tu trafiliśmy na kilka niespodzianek. Nie były one jednak na tyle istotne, by spowolnić prace. Myślę, że uda nam się zdążyć sporo przed czasem - mówi J. Gliński. Gdy tylko zima minie Ecozet zajmie się też porządkowaniem terenu wokół budynku. Planowany termin zakończenia inwestycji wartej 2,5 mln zł to koniec maja.

Tymczasem wciąż nie wiadomo, kto zajmie się obsługą inkubatorów w Bytowie, Kościerzynie, Lęborku i Kartuzach. Ogłoszono co prawda konkurs, ale nikt się nie zgłosił. - Jeszcze w tym lub na początku przyszłego tygodnia po raz kolejny ogłosimy konkurs na wybór operatora. Tak jak zapowiadaliśmy zmieniliśmy nieco zasady, dzięki czemu być może znajdzie się ktoś chętny do prowadzenia inkubatora - mówi Benon Mahlik z wydziału rozwoju Urzędu Miasta w Kościerzynie, który prowadzi sprawy związane z uruchomieniem inkubatora. Na złożenie ofert potencjalni chętni będą mieli miesiąc od dnia ogłoszenia konkursu.

Reklama

Bytów. W ekspresowym tempie komentarze opinie

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

REMONTY WYKOŃCZENIA ŁAZIENEK

Witam, oferuję terminowe i rzetelne usługi remontowe. Posiadam 20-letnie doświadczenie w remontach domów, mieszkań, a także pomieszczeń usługowych.


Monter instalacji sanitarnych

Bora Wentylacje to zespół młodych, dobrze przygotowanych specjalistów z zakresu branży sanitarnej. Jesteśmy entuzjastami nowoczesnych, efektywnych..


WYKOŃCZENIA WNĘTRZ, PŁYTKI,

WYKOŃCZENIA WNĘTRZ- płytki, gładzie, remonty, Tel 508 610 753


Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez kurierbytowski.com.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

„Kurier” s.c. z siedzibą w Bytów 77-100, Zielona 5

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"